Sidi Pétert döntős helyről kizárták

2015.03.07. 14:24

Sidi Péter az alapversenyt a negyedik helyen zárta, ám felszerelése szabálytalansága miatt később kizárták, így nem szerepelhetett a férfi puskások döntőjében az arnhemi 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - Európa-bajnokság szombati zárónapján.

Győrik Csaba szövetségi kapitány az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a komáromiak világ- és Európa-bajnoka 624,9 kört ért el a 60 lövéses alapversenyben, ami biztos finálét jelentett volna számára, ám az ez után, az ellenőrzés során nem találták megfelelőnek a szereplését.

"Nem tartottuk jogosnak a kizárást, ezért természetesen fellebbeztünk, ám azt sajnos elutasították" - mondta Győrik Csaba, hozzátéve, hogy a hivatalos írásbeli indoklásra még várnak.

A férfi puskások között a másik két magyar közül Kapás István 619,2 körrel a 34., míg Somogyi Péter 614,6 körrel az 55. lett.

A másik szombati számban, a női pisztolyosok között korábban a sportpisztolyban világbajnoki bronzérmes, légpisztolyban vb-ötödik Tobai-Sike Renáta a harmadik helyen végzett.

A magyar küldöttség így nyolc éremmel zárta az Eb-t. A tavalyi vb-n olimpiai kvótát is szerzett Tobai-Sikét megelőzően Major Veronika a junior futócél 40 vegyes számában, a 14 éves Gáspár Lalita pedig a junior női puskások között győzött. Ezüstérmet szerzett Boros László a futócél 40 vegyes versenyében, Péni István a junior puskásoknál, Major a 20-20-as junior futócéllövő számban, illetve a junior lány pisztolyos csapat, s bronzérmes lett a Boros, Sike József, Tasi Tamás összeállítású csapat a férfi futócél 30+30-as számban.