Boltot is majdnem lefutná a 15 éves rögbis

2015.03.19. 00:27

Amikor először láttam a 15 éves angol Tyrese Johnson-Fisher múlt heti, az angol U15-ös rögbitornán készült videóját, egy pillanatra úgy tűnt, hogy az amerikai CarlinIsles-t látom.

A sebességük és a robbanékonyságuk legalábbis kísértetiesen hasonló, ebből adódóan pedig a játékstílusuk is: ha üres területet látnak maguk előtt, bekapcsolják a turbót, onnan pedig egyszerű a történet, mert senki nem tudja utolérni őket.

Az Oakhamben játszó Johnson-Fisher a NatWest Schools Cupon, a Bishop Wordsworth ellen 47-27-re megnyert meccsen szerzett négy célt, mindet elképesztő sebességének köszönhetően.

A 15 éves center játéka viszont nemcsak ennyiből áll, 0:38-nál jól látszik, ahogy nemes egyszerűséggel átrohan az ellenfelén, aki tehetetlen vele szemben. De a leginkább meggyőző talán a negyedik, utolsó cél, amikor a teljes pályát futja végig úgy, hogy senki nem tud vele mit kezdeni az ellenféltől.

Ez persze úgy nem meglepő, hogy tudjuk, 10,91-gyel ő nyerte az iskolai atlétikai bajnokság 100 méteres futóversenyét tavaly nyáron, amivel rekordot állított be a versenyen.

Johnson-Fisher vezetésével az Oakham 10 év óta az első kupadöntőjébe jutott be. Azt március 25-én, a Sherborne ellen játsszák majd.