Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Böczögő negyedik a Világkupán

2015.03.23. 11:56

Remekelt Böczögő Dorina a tornászok cottbusi Világkupáján, felemáskorláton negyedik, míg talajon a hatodik helyen végzett, Dévai Boglárka pedig ugrásban lett hatodik.

Jól szerepeltek a magyar hölgyek a tornászok cottbusi Világkupáján. Az olimpikon Böczögő Dorina talajon és felemáskorláton is döntőbe jutott. Felemáskorláton érte el a legjobb helyezést, épphogy lecsúszott a dobogóról, 13.450 ponttal a negyedik lett, talajon pedig 12.850-nel a hatodik pozícióban zárt. Dévai Boglárka szintén finálés lett ugrásban, ahol 13.637 ponttal az előkelő hatodik helyen végzett. A férfiak közül Dudás Norbert, Kállai Zoltán, Vlacsil Attila és Vecsernyés Dávid indult a Vk-n, ők nem kerültek fináléba.

Vass és a csapat francia GP-je A ritmikus gimnasztikázók Thiais-ben megrendezett GP-jén Vass Dóra egyéni összetettben a 17. helyen végzett, míg az együttes kéziszer-csapat összetettben nyolcadik lett, és mindkét szerrel a hetedik pozícióban zárt a döntőben.

A legjobb magyar ritmikus gimnasztikázó, Vass Dóra összetettben (karika, labda, buzogány, szalag) 64.484 ponttal az előkelő 17. helyet szerezte meg. A Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Lakatos Réka, Szakály Borbála, Raub Nóra, Wehovszky Vivien alkotta együttes kéziszer-csapat is jól teljesített, mindkét szeren döntőbe jutott, ráadásul már a selejtezőben elért összetett pontszám alapján (29.400) a nyolcadik helyen zárt. A fináléban öt szalaggal 14.133 ponttal a hetedik, míg 3 karika-2 pár buzogánnyal szintén hetedik lett 14.817 ponttal.