Hidvégi nyerte a második tornász Eb-válogatót

2015.03.27. 17:03 Módosítva: 2015.04.30. 15:04

Hidvégi Vid nyerte pénteken a férfi tornászok második Eb-válogatóját a budapesti Tornacsarnokban Tálas Bence és Vágner Levente előtt.

Kovács István szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a KSI versenyzője hozta a formáját, így nem véletlenül győzött a második válogatón, amelyen - az előző válogatóhoz hasonlóan - hat szeren szerepeltek a tornászok. A szakvezető azt is elárulta, hogy hétfőn egy hatfős, bő keretet hirdet a két válogató figyelembevételével az áprilisi, montpellier-i kontinensviadalra pedig négyen utaznak majd.

Az egyéni összetettben és a szerenként elért eredmények alapján helyezési pontokat kaptak a versenyzők, így alakult ki a sorrend. Ezúttal indult a Vasas versenyzője, Tálas Bence is, aki második lett, az FTC Ybl Tervező tornásza, Vágner Levente pedig harmadikként zárt. Az előző válogató első helyezettje, Dudás Norbert nem szerzett pontot.

A férfiak a nőkkel együtt egész hétvégén versenyeznek, hiszen a szer országos bajnokságot szombaton és vasárnap 10.30-tól rendezik szintén a budapesti Tornacsarnokban. (MTI)

A 2. Eb-válogató eredménye:
1. Hidvégi Vid 28 helyezési pont
2. Tálas Bence 26
3. Vágner Levente 22
4. Vlacsil Attila 20
5. Babos Ádám 16
6. Vecsernyés Dávid 9