Nyolc ország 100 női tornásza a Matolay Elek emlékversenyen

2015.03.31. 16:24

A női szuper csapatbajnokság első fordulója és Európa-bajnoki válogató is lesz csütörtökön és pénteken Százhalombattán a női torna Matolay Elek nemzetközi emlékverseny, írja az MTI.

Az első napon 10.30-kor kezdődik a felnőttek egyéni összetettje, amely egyben selejtező a pénteki szerenkénti finálékra. Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondta, hogy a tornászok helyezési pontokat kapnak a szerenként elért eredmények alapján, továbbá előre választható egy szer helyezési pontjának vagy az egyéni összetett helyezési pontjának a duplázása. Így alakul ki a sorrend, amely alapján az első helyezett biztos utazó az április 13-án kezdődő montpellier-i kontinensbajnokságra, míg három főt a kapitány jelöl.

Csütörtökön délután az ifjúságiak és a serdülők versenyeznek, a nap végén pedig az egyéni összetett mellett csapatban is hirdetnek eredményt.

Pénteken 10.30 órától a szerenkénti döntőkre kerül sor mind a három korosztályban.

A Matolay Elek emlékversenyen nyolc ország közel száz versenyzője lép a szerekhez három korosztályban. A felnőtteknél a legjobb magyar versenyzők is indulnak, így a hétvégi szerenkénti ob-n három aranyat nyerő Böczögő Dorina is.