BWR: Fa Nándor egyedül folytatja

2015.04.03. 14:09

Körülbelül két hét múlva ér célba a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen Fa Nándor, aki az elmúlt napokban társa, Conrad Colman sérülése miatt egyedül irányította a Spirit of Hungaryt, írja az MTI a magyar hajós péntek reggeli videókonferenciája nyomán.

Az új-zélandi Colman válla sérült meg, ezért maradt minden feladat Fára, de ez nem zavarja, mert a hajót eredetileg is egyszemélyesre tervezte és korábban sem volt társa a versenyeken. A Spirit of Hungray már elhagyta az Egyenlítőt, jelenleg az északi féltekén hajózik, de Fa, aki nyolcadszor hajózott át az Egyenlítőn, jelezte, némi nehézséget okoz, hogy a víz rendkívül hínáros az időjárás pedig meleg, és a szél sem kedvező.

A hajóról is beszélt, amiben szerinte sok lehetőség van, ezen a versenyen viszont még a korai hibák jöttek inkább elő, ám a szerkezeti és egyéb adottságai nagyon erősek, könnyen és jól vitorlázható. Hozzátette, hogy a századik versenynaphoz közeledve hiányzik neki a szárazföld, és ha kiköt Barcelonában, egy étteremben, kellemes társaságban szeretne vacsorázni egy jót. 

A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, amelyet eddig három hajó fejezett be.