Torna-Eb: Hidvégi bejutott a lólengés döntőjébe

2015.04.16. 22:34

A férfiak csütörtöki selejtezőjéből Hidvégi Vid bejutott a lólengés szombati döntőjébe a montpellier-i torna Európa-bajnokságon, írja az MTI. 

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a selejtezőben Hidvégi betegen szerepelt, és gyakorlata közben egy kisebb tartáshibája volt. Végül 14,933 pontot kapott, ami az ötödik legjobb volt a mezőnyben.

A 28 éves magyar tornász hosszú ideje influenzával bajlódik, ami nem javult az elmúlt napokban, ezért az előzetes tervekkel ellentétben nem is tudott hat szeren szerepelni, csak lólengésben indult. Hidvégi már egy hete antibiotikumot szedett, de állapota nem változott, így megvizsgálta az ottani orvos, és kiderült, hogy vírusos fertőzése van, ezért a gyógyszerszedést is abbahagyta.

A tornász elmondta: egyáltalán nem volt könnyű kiharcolnia a finálés szereplés jogát, és nemcsak a betegsége miatt.

"A pódiuemdzésen nem tudtam szerepelni, helyette feküdtem és forró teát ittam, így ismeretlen volt a versenyterem és a szer is" - nyilatkozta Hidvégi. - "Ma nem voltam a legnyugodtabb, de tudtam, hogy beteg vagyok, és így kell megcsinálnom a gyakit. Sikerült is, végül volt benne egy háromtizedes hiba, de örülök, hogy ott vagyok a fináléban."

A selejtezőben szerepelt többi magyar közül Vágner Levente mind a hat szeren hozta formáját, s a csapatból összetettben ő érte el a legjobb eredményt, a 35. helyen végzett.

Vecsernyés Dávid nyújtón rontott, a leugrásban hibázott, miután kétszer kellett bemutatnia gyakorlatát, a magassága miatt átállított szer ugyanis gyakorlat közben meglazult. Dudás Norbert nyújtón szintén a leugrásban rontott, míg talajon volt egy kilépése.

A magyarok két fináléban érdekeltek a kontinensviadalon, pénteken Honti Kitti az egyéni összetett döntőben érdekelt, míg Hidvégi szombaton a lólengés fináléjában szerepel.  • Tippek
  • Csok