Usain Bolt egy életre eltiltaná a doppingoló Gayt

2015.04.25. 08:54

A hatszoros olimpiai bajnok futó jamaicai Usain Bolt teljesen ki van akadva azon, hogy Tyson Gayt doppingolásért csak egy évre tiltották el, mivel együttműködött a hatóságokkal.

Szerinte egyszerűen élete végéig el kellett volna tiltani, és az, hogy a büntetését mérsékelték, az a leghülyébb dolog, amit valaha hallott, mondta a Runners Worldnek.

Gay anabolikus szteroidokat használt, ezért 2012-es londoni olimpiai ezüstérmét el is vették tőle. Bolt rettenetesen kiakadt, aki szerint ezzel azt üzente az antidopping-ügynökség a sportolóknak, ha doppingolsz, de bevallod, csökkenhet a tilalom, holott azt kellene üzenni, hogy ha csalsz, véget ér a sportpályafutásod.

A nyári atlétikai világbajnokságon, Pekingben már ismét egymás ellen versenyeznek. Boltot régebben felcsigázta, hogy Gay ellen versenyezhet, de most már egyáltalán nem várja ezt a kihívást.

„Nem aggódom, hogy megver, régebben túlzottan is tiszteltem, ő tartotta bennem a versenyszellemet azzal, hogy mindig ott volt a sarkamban. Aztán, hogy kiderült, hogy drogozott, cserbenhagyott engem és a sportot is."