Megújult a Sport Géza, az Index sportrovata

2015.04.30. 12:51 Módosítva: 2015.04.30. 12:58

A sportvilág egyik legidegesítőbb közhelye, hogy a futballt 22-en játsszák, és a végén mindig a németek nyernek, na és az, hogy a labda gömbölyű. Mindezek ugyanis azt próbálják meg sugalmazni, hogy a sportban minden állandó, és ha egyáltalán valami változik is, az nem lényeges.

Mi, sportújságírók azonban pontosan tudjuk, hogy ezek a kijelentések egyáltalán nem állják meg a helyüket, jó, persze nem azzal akarunk vitatkozni, hogy a labdának milyen formája lehet még, hanem aki beleszeret a mozgásba, a sportba, annak egy új dimenzió nyílik az életében.

Ahogy új dimenzió nyílik most az Index sportrovatának az életében is, olybá' tűnik, hogy egy miniforradalom zajlik az Indexben, és a hét éve elindított Sport Géza formája és neve is megváltozik. Ön, aki szerelmes volt a Sport Géza névbe, most ne szomorodjon el, mindjárt megmutatjuk, hogy a név nem teljesen tűnik el. De addig is lássuk, miben lesz más az Index sportrovata, mint eddig.

Megváltozik a dizájn, a fókusz, az elérés és a név.

A Sport Géza domainből visszataláltunk anyánkhoz, az Indexhez, így az Index sportrovata, írd és mondd, az Index sportrovataként működik tovább. Emiatt az url-be sem sportgezat kell beírni, hanem az anyagainkat az Index/sport alatt találja.

A teljes Index tavaly megújult már egyszer, most eljött az ideje, hogy a sport is hozzá változzon. Így szinte a még vadonatúj dizájnba ülünk bele, ugyanazokat a dizájnelemeket tudjuk majd használni a sportos anyagoknál, mint mondjuk a techrovat vagy a belföld.

A tavalyi átállásnál azt elmondtuk, hogy mik az új dizájn legfőbb elemei, ha elfelejtette, itt felfrissítheti tudását. A lényeg: több kiemelés, követhető munkatársak, és hogy a sportrovat cikkei ergonómiailag tesztelt, szupertágas környezetben jelennek meg mostantól.

Egyes rovataink megszűnnek, róluk szót se ejtsünk többet, viszont vadonatúj alrovatokkal jelentkezünk az érdeklődésnek megfelelő, a kor kihívásaira progresszív választ adva.

A változás tartalmilag ebben érhető tetten a leginkább. A fókuszváltás persze nem a futball és a Magyarországon legnépszerűbb sportok kárára történik.

Sőt, mostantól még több futball, még több kézilabda, még több vízilabda és még több jégkorong várható.
 

Megújulnak az online felületeink: a foci, a kézilabda, a jégkorong, a Forma–1; mellettük újdonság lesz az amerikaifutball meccseinek közvetítése, és persze hagyományos teniszközvetítéseink is új formátumot kapnak.

Külön teret szentelünk kedvenc sportágainknak. Mostantól minden idegszálunkkal az amerikaifutballal kapcsolatos legfrissebb hírekre, az NFL-re, illetve az amerikai egyetemi focira összepontosítunk. És nemcsak az idényben, hanem már ma éjszakától, az induló draftról is alapos beszámolókkal jelentkezünk. A 120 yard nevű blog az amerikaifutball összes fontos hírét, elemzését gyűjti össze.

Az észak-amerikai profi hoki, az NHL továbbra is a Power Play blogon lesz követhető, mostantól az Index saját blogjaként. 

Külön blogokat indítunk a sporttal kapcsolatos statisztikák, háttéradatok bemutatására Station néven. Ezen a blogon külön versenyszámot kapnak a diagramok, a táblázatok, a chartok, hogy önök minél egyszerűbben át tudják tekinteni a sportvilágot számokban is.

Szeretnénk minél többet megmutatni magáról a sportról is, ezért portrékat, szabályokat, érdekességeket, háttereket és kevésbé ismert tényeket fogunk megmutatni lexikális alaposságra törekvő blogunkban, az Alapvonalon.

Önálló blogot kap a vízilabda is. Olyannyira, hogy mostantól már nemcsak a világesemények idején, hanem a magyar bajnokság, a nemzetközi kupák és a válogatott felkészülési meccseinek idején is kiemelten foglalkozunk a vízilabda híreivel, amelyek – ígérjük – közvetlenül a csapatok háza tájáról érkeznek. 

A Forma–1 rajongóiról sem feledkezünk meg. A modernizált közvetítések mellett és a futamok közben érkező híreken túl még több elemzést kap, és kiemelt helyen megkapja kedvenc rádióműsorát is, a Bukóteret.

Hatodik blogunkban, a Sport Géza blogban továbbra is a legnépszerűbb tartalmakat szeretnénk prezentálni az apró cselektől és góloktól kezdve a sérüléseken, a legnagyobb bénázásokon át a kevésbé szeriőz tartalomnak számító, magánélethez kapcsolódó tartalmakig.

Az Index sportrovata a Facebookon továbbra is a Sport Géza név alatt fut, hiszen 10 ezer ember nem tévedhet, ők már tudják, hogy a Sport Gézától szinte minden sportot és minden műfajt megkaphat, és terveink szerint ezután is a Sport Géza blog fogja szállítani a legtöbb tartalmat.