Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Na vajon mit üzent Orbán az újraválasztott Blatternek?

2015.05.30. 10:11

Amíg több európai futball- és országvezető is csalódottságának adott hangot, hogy Sepp Blattert újraválasztották a FIFA-elnökének, addig Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook-oldalán kívánt további jó munkát a futballszervezet sokat támadott elnökének a következő négy évre.

További jó munkát, Elnök úr!http://www.napigazdasag.hu/cikk/45070/

Posted by Orbán Viktor on 2015. május 29.

Nézzünk meg néhány reakciót még: 

  • A dán futballszövetséget vezető Jesper Möller szerint az átláthatóság veresége Blatter győzelme, mivel a FIFA-elnök neve összeforrt a korrupciós botrányokkal.
  • Az angol futballszövetség elnöke, Greg Dyke nem zárta ki, hogy Blatter újraválasztása miatt bojkottálják a 2018-as orosz-vb-t, ha több ország is csatlakozik hozzájuk
  • Luis Figo, aki egy darabig Blatter kihívója volt a választás után azt mondta, hogy a FIFA vesztett.
  • David Cameron brit miniszterelnök még a szavazás előtt kérte Blattert, hogy lépjen vissza
  • Gary Neville pedig a Telegraphban arra hívta fel a világ két csúcslabdarúgóját, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót, hogy bojkottálják a 2018-as vb-t. 
  • Vlagyimir Putyin orosz elnök is gratulált Joseph Blatternek

Blatter ötödik elnökségét kezdi meg a FIFA élén, 1998 óta irányítja a szervezetet. Európa legtöbb futballvezetője, köztük Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is Blatter ellene szavazott.

A FIFA-vezetőt támadták a katari és az orosz világbajokság miatt, a szerdán kirobbant újabb botrányban közvetlenül alatta dolgozó vezetőket tartóztattak le csalás és pénzmosás vádja miatt.