Láb közötti ütés, amitől a világ egyik legjobbja is lefagyott

2015.06.23. 18:13

A tollaslabda US Open döntőjében elképesztően izgalmas labdamenetet játszott az első szett végén egymással Lee Chong Wei és Hans-Kristian Vittinghus. Utóbbi hárított szettlabdát egy látványos, láb közötti ütéssel. Nem volt más választása, éppen hogy beérte az alapvonalra kitett labdát, csak a hálónak háttal üthetett. A mozdulat az így átemelt ellenfelét is meglepte.

A labdamenetről készült videót a dán tollaslabdázó is megosztotta. „Nem mindennap üt az ember ilyen nyerőt Lee Chong Wei ellen" – írta a Facebookon.

Nem véletlenül ekkora a lelkesedése, a malajziai Lee Chong Wei a világ egyik legjobb tollaslabdázója, lassan egy évtizede stabilan ott van a világ élvonalában, még ha a csúcsra igazán sosem ért fel. Két olimpián is ezüstérmes volt férfi egyéniben, ahogy világbajnokságokon is két döntőt bukott már el. Az azonban sokat elmond róla, hogy összesen 56 nagy tornát nyert, és vezette a világranglistát is.

Most a 180. helyen áll, de ez nem a valós tudását tükrözi, dopping miatti eltiltása miatt csúszott ennyire vissza. Ez volt az első tornagyőzelme, mióta visszatért nyolc hónapos eltiltása után.

A dán is stabilan a világ élmezőnyében van, év elején még világranglista-nyolcadik is volt.

Vittinghus úgy érezte, hogy az első játszmában jó esélye volt nyerni, még 19-16-ra ő vezetett, de akkor elveszítette a fókuszt, és a hibái miatt nem tudott nyerni. Egy szettlabdát ugyan hárított, de után nem tudott élni a lehetőséggel, szervája a hálóban kötött ki, és a malajziai adogatásakor is hálóba ütötte a labdát.