Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Blatter megőrült, most már azt mondja, ő nem is mondott le

2015.06.26. 10:38 Módosítva: 2015-06-26 13:38:07

Joseph Blatter szerint ő nem mondott le a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki tisztségéről, írja az MTI.

„Nem mondtam le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátottam a mandátumomat" - nyilatkozta a Blicknek a FIFA-múzeum építésének megtekintése közben, majd hozzátette, nem áll készen arra, hogy múzeumba vagy panoptikumba kerüljön.

Magyarázzák a szavait

A FIFA a nyilatkozat után közzétett állásfoglalásában leszögezte, hogy Blatter nem gondolta meg magát, nem marad hivatalában, és kitart korábbi elhatározása mellett.

A svájci sajtóban egy ideje elterjedt, hogy a 79 éves vezető azt fontolgatja, korábbi bejelentése ellenére a hivatalában marad. Blattert május végén ötödször választották meg a FIFA elnökének, de négy nappal később bejelentette a lemondását. A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt letartóztattak korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával.

A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztás december és február között lehet, addig Blatter látja el az elnöki teendőket.