Az olimpiai bajnok tornász újít fel lakásokat hajléktalanoknak

2015.06.30. 12:20

A Habitat for Humanity Elsőként Lakhatást! programjával Újpesten idén három szociális bérlakást alakít át komfortos otthonná hajléktalan emberek számára. A jelenleg rossz állapotú lakások felújításában a Habitat és önkéntesei mellett Berki Krisztián és a leendő lakók is részt vesznek.

Berki Krisztián áprilisban mutatkozott be, mint az Elsőként lakhatást! program nagykövete.

Senki nem érdemel olyan büntetést, hogy utcán éljen!

nyilatkozta olimpiai bajnokunk. Nem csak nagykövetként tesz azért, hogy hajléktalan emberek otthonra találjanak, hanem ő maga is kalapácsot és vésőt fog, így segít méltó és megfizethető otthont teremteni a program résztvevői számára. Újpesten a Twist Olivér Alapítvány segít a Habitatnak megtalálni a program hajléktalan résztvevőit

Az Elsőként Lakhatást! Program keretében idén összesen 5 bérlakást újít fel a Habitat. A felújítási munkákban a külföldi és magyar önkéntesek vesznek részt. Újpesten június végén az amerikai Liberatore csoport dolgozik.

A Habitat for Humanity a világ 80 országában – Magyarországon 1996 óta – dolgozik, és célja, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A közvetlen segítségnyújtáson – a szaktudás biztosításán és az önkéntes felújítási munkákon – kívül a szervezet küzd a szegények és kiszolgáltatottak érdekeit figyelembe vevő igazságos lakáspolitika megteremtéséért is, áll a közelményében.