Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Deutsch Tamás nem lesz a paralimpikonok elnöke

2015.07.03. 08:38

Nem jelöltette magát a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének Deutsch Tamás, a testület alelnöke, aki jelenleg ügyvivőként vezeti a szervezetet – mondta a politikus a Napi Gazdaságnak.

Ez nem annyira váratlan fejlemény, miután Gömöri Zsolt volt elnök botránya miatt őt is hevesen támadták. Ráadásul csütörtökön a Facebookon akadt ki a parasportolók díjazása miatt.

Az internetről szóló nemzeti konzultáció lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos a konzultáció lényeges kérdésének tekintette, hogy milyen módon érhető el az olcsóbb internet: áfacsökkentéssel, a távközlési cégeket érintő közműadó csökkentésével vagy a piaci verseny erősítésétől remélt árcsökkentő hatás által. 

Szerinte a világosan megfogalmazott szakmai program, hogy Magyarország minden egyes településén legyen legalább egy olyan közintézmény és közterület, ahol az ingyenes internet-hozzáférést lehetővé tevő széles sávú wifi elérhető.

Emlékeztetett, a jövő évi adórendszer olyan ösztönzőt tartalmaz, ami segítheti a hálózatfejlesztést, és beszámolt arról is: augusztus elején derül ki, hányan válaszolták meg az InternetKon kérdéseit.