Vajon mit büntet az MLSZ?

2015.08.19. 21:01

A Magyar Labdarúgó Szövetség megint megbüntetett egy rakat klubot, mert a szurkolóik botrányosan viselkedtek. Legalábbis az MLSZ szerint.

Úgy tűnik, hogy vannak a neki tetsző, és neki nem tetsző klubok, és míg az előbbieknek szinte bármit megenged, az utóbbiaknak nem kegyelmez. Mintha valakinek a kottájából játszanának! Ne értsen félre senki, az MLSZ-nek joga van szabályokat hozni, és azokat betarttatni, viszont tendenciózus, hogy kiket büntet, és kiket még véletlenül sem. Több mint meglepő, hogy rendkívül rossz érzéseket keltő kettős mércét alkalmazva egyszerűen sportszerűtlenül.

Legutóbb kiket büntettek?

  • A Debrecent: „szurkolóinak másokat megbotránkoztató és más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartása miatt”: 500 ezer forintra
  • A Diósgyőrt „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartása miatt”: 100 ezer Ft
  • Az Újpestet többek között „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartása miatt”: 100 ezer Ft.

És ami a legmeglepőbb:

  • A harmadosztályba száműzött ETO-t „a hazai szurkolók részéről más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, a mérkőzésen több alkalommal elhangzó megnyilvánulás miatt”: 400 ezer Ft.
  • illetve a szintén kicsinált Nyíregyházát „politikai üzenetet tartalmazó molinó,” illetve szurkolói skandálás miatt fizethet”: 350 ezer Ft.

Ami komolytalanná és koncepciózussá teszi az MLSZ eljárását, hogy az utóbbiakat nem közvetíti a tévé, egy harmadosztályú meccs közönségén kívül senkihez se jut el az üzenet, ellenben a Ferencváros meccsén történtekkel. Ott a normál szurkolás része a mocskos lilázás. 

Különös, hogy az FTC-t ezért eddig egyszer sem büntették. Pedig ez csak a tévében látható és hallható:

FTC: mocskos, lilák

Hogy mi lehet a háttérben, egyelőre rejtély, hiszen az elmúlt években a Ferencvárost is büntették, sőt a legtöbbet ők fizethették. Aztán a Ferencváros a saját ultrái ellen beleállt egy háborúba , aminek a végeredménye annyi lett, hogy a hangadók már nem járnak/járhatnak a stadionba. Vajon ezt méltányolja az MLSZ azzal, hogy a megmaradt mocskolódást tolerálja, mindenki másnál viszont bünteti? Ez rejtély.

A magunk részéről mindenesetre három éve amellett érveltünk, hogy lehessen az ellenfelet szidni és mocskolni, ugyanakkor ez a random büntetősdi megint valami bizonytalanságot mutat.