Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Könyv a legnagyobb dartsosról

2015.11.01. 18:16

Phil „The Power” Taylor 1990 és 2013 között nyert tizenhat világbajnoki címe és 2014-es blackpooli World Matchplay-győzelme – zsinórban a hetedik, összesen pedig nem kevesebb, mint tizenötödik győzelme a tornán – túlmutat mindenen, amit valaha is látott a sport.

Az Erőpróba című könyv egy diadalokkal és katasztrófákkal teli év krónikája a legenda életéből, amelyből a sportág világsztárjait is megismerhetjük. Taylor ekkor játszotta a világbajnoki címvédő Adrian Lewisszal minden idők legnagyobb dartsmeccsét a Grand Slam parádés elődöntőjében. Sőt, ebben az esztendőben kellett többször is megvívnia a holland szupersztárral, Michael van Gerwennel, miközben a színpadon és magánéletében is konfliktusok és viszályok egész sorával birkózott.

A kötet segítségével bepillanthatunk a dartsvilágbajnokságok izgalmas backstage-ébe, és megismerhetjük legnagyobb riválisainak – többek között Michael van Gerwennek, Gary Andersonnak vagy Raymond van Barneveldnek – féltve őrzött titkait is, valamint megtudhatjuk, hogyan vált ez a korábban kocsmai sport mára a világ egyik legnagyobb üzletévé.

A világ legnagyobb dartsjátékosának tartott Phil Douglas Taylor 1960. augusztus 13-án született stoke-on-trenti Burslemben. Karrierje során kétszáz tornagyőzelmet aratott, közülük közel százat a tévékamerák előtt. Tizenhatszoros világbajnok, tizenötször nyerte meg a World Matchplayt, tizennégyszer a World Grand Prix-t, hatszor a Grand Slamet és hatszor a Premier League rájátszást.

2010-ben második lett a BBC-nél rendezett Év Sportolója választáson, versenyen dobott kilencnyilas kiszállóinak a száma huszonegy. Három lánya, egy fia és négy unokája született.