Szilvia
5 °C
16 °C

Meghalt Fülöp Márton válogatott kapus

2015.11.12. 12:13 Módosítva: 2015-11-12 13:32:58

A magyar futballválogatott 24-szeres válogatott kapusa 32 éves volt, csütörtök hajnalban halt meg. 

A rákbetegséget két éve fedezték fel nála. Az Indexnek így beszélt róla:

„Egy februári edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is."

A világsajtó is gyászol

A brit sportsajtóban először a Mirror írta meg Fülöp halálhírét, a kommentelők mély részvétüket fejezték ki a Facebookon, majd a Yahoo Sport, a Sun, a Guardian és a BBC is megemlékezett a kapusról, aki hat éven keresztül Angliában védett. 

A Twitteren is sorra jönnek a részvétnyilvánítások a volt csapat- és sporttársaktól. A válogatott kapus, Ben Foster, a volt csapattárs Danny Higginbotham és persze a magyar válogatott-társ, Bogdán Ádám az Instagramon gyászol. 

„Az utolsó meccsen már annyira fájt a bal karom, hogy nem bírtam tovább folytatni, hazajöttem, ahol először konzervatív kezeléseken estem át, majd megműtöttek, kioperáltak egy izmot, ami a középső ujjamat mozgatta.

Ekkor azonban még nem tudták, hogy daganatról van szó. Minimális esélye volt ennek ugyanis.

Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte a pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönben játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Ismét kölcsönadások következtek: járt a Leicesternél és a Manchester Citynél is, majd 2010-ben az Ipswichhez szerződött, utána a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz csapataiban játszott.

2010 áprilisában a Manchester City kapushiány miatt kérte kölcsön. Bemutatkozása már az első meccsen megtörtént, az Aston Villa elleni győztes találkozón védte csapata kapuját.

A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen mutatkozott be, 24-szer szerepelt a legjobbak között. Első meccsén éppen Király Gábor cseréje volt.

Fülöp Márton halála miatt várhatóan gyászszalagot viselve lép pályára a magyar válogatott a norvégiai pótselejtezőn

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékosok, akik a délelőtti séta után a szállodába visszatérve az internetes portálokon keresztül értesültek egykori társuk haláláról, megdöbbentek, és lesújtotta őket a gyászhír.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?