Hamilton egy mondattal lealázta Rosberget

2015.11.14. 19:49

Nico Rosberg zsinórban ötödször verte meg időmérőn Lewis Hamiltont szombat este, egyben sorozatban ötödször indulhat a pole-ból a vasárnapi Brazil GP-n.

Hamiltonnak valami nem tetszett, miután második lett, nem ment ki a szokásos, kötelező fényképezkedéshez, amikor az első három összeáll, így most a fotókon csak Rosberg van rajta és a harmadik Vettel.

Aztán az interjúkban lement Rosberg szokásos semmitmondó nyilatkozata, majd következett Hamilton. Ő sem szokott különösebben érdekeseket mondani, de most, amikor a moderátor szembesítette vele, zsinórban ötödször kapott ki a csapattársától, lecsapott:

Én idénre már teljesítettem a feladatomat.

Mint tudjuk, két versennyel ezelőtt, hárommal a vége előtt világbajnok lett, úgyhogy ez a mondata támadhatatlan. Azóta persze önbizalomért végképp nem kell a szomszédba mennie - Button figyelmeztette is erre -, az elmúlt másfél hetet végigbulizta. Ennek a következménye, hogy karambolozott közúton, Monacóban, ezt ő maga mondta az újságíróknak, vagyis egyértelmű, hogy az Amerikai GP óta kevésbé koncentrál.

Legutóbb Monzában, még szeptember elején volt a pole-on - és Rosberg előtt -, de a Brazil GP-győzelemre azért biztosan rámegy, mert sosem nyert még Interlagosban.