Rémálom lett a fekete, 20 milliót bukott egy lökéssel

2015.12.02. 11:23

Egyetlen rossz lökésssel 44 ezer fontot (19,5 milió forint) bukott a thaiföldi snookeres, Thepchaiya Un-Nooh.

A snookerben nem gyakran fordul elő, hogy valaki megcsinálja a maximum breaket, a 147 pontot. Ehhez az asztalon lévő 15 piros, majd minden piros után 1-1 fekete golyót kell elrakni 120 pontért, majd további 27-et ér a megmaradó hat színes golyó.

Maximum breaket sok játékos élete során egyszer sem ér el, még kevesebben vannak olyanok, akik ezt egy tv által közvetített meccsen csinálják meg. Nem csoda, ha különdíj jár érte. A Neil Robertsonnal meccselő Thepchaiya Un-Noohnak erre volt lehetősége az UK Championshipen.

Az utolsó lökésnél nem is volt túl nehéz a helyzet, de még sem tudta eltenni, a golyó visszapattant a falról. A thai játékos érthetően összetört, de ekkor még nem is tudta, hogy a dicsőség mellett 44 ezer fontot is bukott.

„44 ezer font? Szólhattatok volna, mielőtt a feketét löktem. Nincs mit mondanom. Volt 15 feketém, aztán a 16.-at elhibáztam. Csalódott vagyok. Túl nagy volt a nyomás a fekete miatt. A nyolcadik frame-ben már folyton a fekete golyón járt az agyam, aztán a fekete golyó a rémálmot hozott nekem ma este" – nyilatkozta Thepchaiya Un-Nooh, aki végül 6-2-re ki is kapott Robertsontól.