Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Végigbüntette az MLSZ az NB I.-et

2015.12.15. 16:20

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a hétvégi, az idei utolsó NB I.-es forduló után szigorúan büntetett.

Az Nso.hu szerint az FTC–Újpest-derbin mind a két szurkolói csoport megsértette a szabályokat, ezért az „FTC-t, mint visszaesőt, rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása)” (...) ”az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet és az ellenfél játékosának szidalmazása)” büntette. Az FTC 100 ezer, az Újpest 200 ezer forintot fizethet. 

A Vasas–Honvéd-meccsen is botrányosan viselkedtek a szurkolók az MLSZ szerint. A Honvédot mint visszaesőt, „szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 000 Ft.-ra büntette.”

A Videoton–Paks sem múlt el visszhang nélkül: A Videotont „mint visszaesőt, rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 200 000 Ft pénzbüntetésre” kötelezi. 

De még a Haladás–Puskás Akadémia is büntetést érdemelt. Persze nem a pályán látottakat szankcionálták: „a Haladást mint visszaesőt, rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, továbbá tárgy játékérre dobásáért" 200 ezer forintra büntették.

A DVSC–MTK sem maradhatott ki: a DVSC-t mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása)” 100 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte.

Egy meccsen nem volt mit büntetni: ezek szerint a Diósgyőr–Békéscsaba békés, családi hangulatban telt.

Via.