Katalin
-1 °C
3 °C

Súlyemelés: újabb három doppingeset

2015.12.16. 22:26

Újabb három súlyemelő doppingmintája bizonyult pozitívnak a novemberi houstoni világbajnokságon megvizsgáltak közül – írja az MTI a budapesti központú nemzetközi szövetség (IWF) szerdai közleménye alapján.

Az IWF honlapján közzétett információból kiderül, hogy az azeri Elkan Aligulizada és a bolgárból lett azeri, Valentin Hrisztov az anabolikus szteroidok közé tartozó nandronol, az észak-koreai Kim Un Guk pedig az antiösztrogén hatású letrozol használatán veszített rajta. Hrisztov, aki a houstoni vb-n bronzérmes lett 62 kg-ban, nem először bukott meg tiltott segítség igénybe vétele miatt. A koreai NDK olimpiai és világbajnok versenyzője, a szintén 62 kilós Kim a texasi vb-n másodikként végzett kategóriájában.

Fegyelmi ügyük végleges lezárásig felfüggesztették őket, így egyikük sem versenyezhet.

Az IWF egy nappal korábban tette közzé, hogy négy súlyemelő doppingtesztje lett pozitív a november 20. és 28. között rendezett világbajnokságon. A moldovai Gennagyij Dudoglo, a 2013-as Európa-bajnokságon ezüstérmes azerbajdzsáni Szilvija Angelova, a türkmenisztáni Umurbek Bazarbajev és a szaúdi Manszur Abdulrahim al-Szalim esetében is különböző tiltott szerek - köztük szteroidok - jelenlétét mutatta ki a vizsgálat. A vb-n egyikük sem szerzett érmet.