Őrjítő öttel magasabb pontátlaggal kiesni

2015.12.30. 09:03

A londoni dartsvilágbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében Michael van Gerwen szórta a 180-as dobásokat, volt egy olyan játszma, amit 170-es állásról, vagyis a legmagasabb kiszállóról fejezett be.

105-nél is magasabb volt a pontátlaga, egészen pontosan: 105,78. A világranglistát vezető holland ezzel sem tudta kiejteni a négy nyert játszmáig zajló meccsen Raymond van Barneveldet, a friss nagypapát. Ő is száz fölé jutott, 100,44-es mutatóval fejezte be.

Ő sem akárki, a 2007-es vb-n első lett, és most kitűnően és biztos kézzel fejezte be a legfontosabb legeket.

A meccs fordulatos és hihetetlenül izgalmas volt, csak annyi hiányzott, hogy valamelyik játékos kilenc nyíllal, vagyis hibátlanul nyerjen meg egy játékot. A 2014-ben győztes van Gerwen közel állt ehhez, de nem jött össze neki.

A döntő szettben 2-0-ról van Gerwen még visszajött, hozott egy leget, aztán amikor ő kezdett, megingott, a lelkileg megingathatatlan Barneveld pedig 96-ról nem hibázott, és nyert.

"A vereség mindig szomorú. A fontos nyilakat elhibáztam. Leszállok a földre, és folytatom a felkészülést, jövőre is nagy versenyek várnak rám" - mondta van Gerwen.