Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Ötödik lett a birkózó Lám Bálint az Európa Játékokon

2015.06.14. 19:08

 Az ötödik helyen végzett Lám Bálint a kötöttfogású birkózók 130 kilós súlycsoportjában, a Bakuban zajló I. Európa Játékokon, írja az MTI.

A magyar versenyző előbb tusvereséget szenvedett a Londonban olimpiai bronzérmes, világbajnok török Riza Kayaalptól, majd a visszamérkőzésen 4-0-ra legyőzte az orosz Szergej Szemjonovot, így küzdhetett meg a bronzéremért.

Ellenfele a kétszeres világbajnok Heiki Nabi volt. Eleinte a junior világbajnok, tavaly a felnőtteknél Eb-ötödik Lám tűnt aktívabbnak, az észtet 2:12 percnél meg is intette a mérkőzésvezető, de a magyar birkózó állásból akarta folytatni a mérkőzést, így Nabi is állva maradhatott. A második három percben Lámot intették, neki le kellett térdelnie, az észt azonban nem tudta megmozdítani. Csakhogy 40 másodperc múlva újra megintették a magyart, ezért pedig már pont járt Nabinak. A parterhelyzettel ugyan ismét nem kezdett semmit, de az egy pont elég volt neki a győzelemhez.

Egy nappal korábban a birkózó Korpási Bálint szerezte a magyar küldöttség első érmét azzal, hogy a kötöttfogás 71 kilós kategóriájában második lett.