Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Kotsis Edina ötödik tekvondóban az Európai Játékokon

2015.06.17. 19:39

Kotsis Edina az ötödik helyen zárt a tekvondósok női 57 kilogrammos súlycsoportjában a bakui Európa Játékokon. A magyar versenyző a negyeddöntőben kikapott, ám a vigaszágon kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Ott azonban simán alulmaradt spanyol riválisával szemben, írja az MTI.

A férfi asztaliteniszezők egyes küzdelmeiben mindkét magyar, Pattantyús Ádám és Kosiba Dániel is legjobb 32 között búcsúzott. Pattantyús az első fordulóban a lett Mattis Burgis ellen lépett asztalhoz, és rendkívül könnyedén, négy játszmában diadalmaskodott. A második fordulóban a brit Paul Drinkhall ellen ugyan 2-1-re vezetett a szettek tekintetében, de végül 4-2-re kikapott.

Kosibának már a nyitókörben meg kellett szenvednie a sikerét, a cseh Tomas Konecny elleni összecsapása csak a mindent eldöntő hetedik játszmában ért véget. A 32 között a francia Simon Gauzy volt a magyar játékos ellenfele, s Pattantyúshoz hasonlóan 4-2-es vereséget szenvedett.

Szerda délelőtt a nők versenyében is a második fordulót jelentette a végállomást a magyarok számára, Póta Georgina és Madarász Dóra is a 32 között búcsúzott.

A férfi és női vízilabda-válogatott egyformán kikapott a negyeddöntőben. Előbbi együttes az 5-8., utóbbi az 5. helyért folytathatja a küzdelmeket. A nők a spanyol csapattól kaptak ki 8-5-re, míg a férfiak 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel maradtak alul 5-3-ra a görögökkel szemben.