Pokollá tette a bringás életét a csigalassú szerelő

2015.06.19. 20:08 Módosítva: 2015.06.19. 20:14

Egy kerékpáros időfutamon akár tizedmásodpercek is dönthetnek a helyezésekről, így ha esetleg valami műszaki probléma van, rengeteget számíthat egy gyors kerék- vagy kerékpárcsere. A cseh Josef Cernyt azonban a bakui Európa Játékokon minden idők egyik leglassabb szerelőjével és kísérőautójával hozta össze a sors.

Cerny hátsódefektet kapott, feltett kézzel azonnal jelezte is, hogy valami baj van. Egy jól szervezett csapatnál ilyen helyzetekben, mire megáll a versenyző a kocsiból kipattanó segítő már alá is teszi a pótbiciklit. Hát Cernynek nem pattant senki. A felvételekről nem derül ki, hogy pontosan mi történt, az autó maradt le túl messzire, vagy csak képtelenek voltak lekapni a tetőről a másik biciklit, de a kerékpáros hosszú másodpercekig tétlen volt. Még arra is maradt ideje, hogy a kordonhoz támassza a bringáját.

Csigalassan cseréltek kerékpárt az Európa Játékokon

Nagy sokára megérkezett a segítség, de  az sem volt profi, még annyival sem segítették Cernyt, hogy az ilyenkor megszokott módon egy kicsit betolják. Sőt valamiért nem is időfutam kerékpárt, hanem hagyományos országút biciklit kapott, amivel nem is lehet olyan jól haladni.

Egy újabb kerékpárcserével ezt megoldották, de Cernynek ekkor már mindegy lehetett, teljesen elszúrták versenyét, a 31. helyen végzett, több mint hét percet kapott a győztes Vaszilij Kirjenkától.