Kegyetlenül felkenődött az akadályra, de így is nyert

2015.06.22. 11:07

Az Európa Játékok egyik legnagyobb vesztesége az, hogy az atlétikai versenyeken csak az európai harmadvonal versenyezhet. Tehát csak azok az országok, amelyek a csapat Európa-bajnokság harmadik ligájában szerepelnek.

Az itt indulók is nagy versenyeket vívnak egymással, de azért nehéz komolyan venni ezt a lebonyolítási rendszert akkor, amikor a házigazda Azerbajdzsán például honosított etióp futókkal próbál meg minél több számot bezsebelni.

Felkenődött az akadályra a vizesárok előtt

Az etióp születésű és tavaly már Európa-bajnokságot is nyert Hayle Ibrahimov két számot is elvitt, 1500 és 5000 méteren is könnyedén nyert. A két futás között 75 perc sem telt el. Az atlétika hőskorában ezen senki sem csodálkozott volna, de ma már egy komolyabb versenyen elképzelhetetlen, hogy valaki ilyen kevés pihenővel nyerjen két megterhelő számot.

A női háromezer méter akadályon is sima etióp azeri győzelem született. A 19 éves Chaltu Bejinek még az is belefért, hogy az utolsó körben nagyon szerencsétlenül küzdötte át magát az vizes árkon. Beji a gát előtt megcsúszott és csúnyán felkenődött az akadályra, amelyen így nem átugrott, hanem átmászott. A versenyt így is 25 másodperccel nyerte a második helyezett előtt.