Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ungvári negyeddöntős cselgáncsban

2015.06.26. 12:01 Módosítva: 2015-06-26 13:37:05

Ungvári Miklós bejutott a negyeddöntőbe, Gercsák Szabina a vigaszágra került, Breitenbach Anett és Csoknyai László viszont befejezte szereplését pénteken a bakui Európa Játékokon rendezett cselgáncs Európa-bajnokságon.

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári a 73 kilogrammosok között a görög Giorgiosz Azoidisz után, a 16 között a francia Pierre Duprat-val találkozott, aki jukóval vezetett, de az utolsó másodpercekben a ceglédi dzsúdós leszorította őt, így végül ő hagyta el győztesen a tatamit.

A 34 éves Ungvárira a negyeddöntőben a májusi Mesterek Tornáján győztes orosz Gyenyisz Jarcev várt, majd a vigaszágon a címvédő holland Dex Elmont. A magyart háromszor intették, vb-második riválisát - akit korábbi hat meccsükön négyszer legyőzött - viszont csak kétszer, így Ungvárinak be kellett érnie a hetedik hellyel.

A 70 kilósoknál az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina az izraeli Linda Bolder után egyetlen intéssel verte a spanyol Maria Bernabeut, majd a negyeddöntőben leszorítással kikapott a címvédő holland Kim Pollingtól. Így a miskolci dzsúdós a vigaszágon folytathatja szereplését.

Súlycsoporttársa, a kétszeres vb-ezüstérmes Breitenbach (Mészáros) Anett a nyolcaddöntőben jukóval kikapott az osztrák Bernadette Graftól, ugyancsak helyezetlenül zárt a 81 kg-os kategóriában Csoknyai László is, aki a 16 között iponnal alulmaradt az orosz Alan Hubecovval szemben. (MTI)