Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tóth Krisztián ötödik a cselgáncs Eb-n

2015.06.27. 17:12

 

A világranglistát vezető Tóth Krisztián veszített a 90 kilogrammosok bronzmérkőzésén, így az ötödik helyen végzett a bakui Európa Játékok keretében zajló cselgáncs Európa-bajnokságon, írta az MTI.

A világbajnoki ezüstérmes magyar dzsúdós az elődöntőben intésekkel kapott ki - vitatható módon - az orosz Kiril Gyenyiszovtól, a helyosztón pedig nagyon hasonlóan járt a holland Guillaume Elmonttal.

A mérkőzésvezető már a meccs elején intette Tóth Krisztiánt, majd alig több mint egy perc után passzivitásért mindkét dzsúdóst figyelmeztette. Mindkét versenyző kereste a fogást, de nem tudott értékelhető akciót bemutatni, majd kissé váratlanul, két perccel a vége előtt ismét a magyart intették. A hajrában Tóth ment előre, de nem volt eredményes. A bíró méltányolta a holland passzivitását, s már csak egyszer intette meg, így neki kettő figyelmeztetése volt a magyar hármával szemben. Ezzel Elmont bronzérmes lett, Tóth pedig nagyon dühösen vette tudomásul ötödik helyét.

A cselgáncsozók egyéni küzdelmeit így egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta a magyar csapat Karakas Hedvig (57 kg) és Csernoviczki Éva (48 kg) révén. Tóth mellett még Gercsák Szabina (70 kg) szerzett ötödik helyet az Eb-n.Törölték a magyar gyalázó román fb-oldalt

Három magyar szerepelt a szombati úszódöntőkben, és közülük a legjobban teljesítő Sós Dániel alig maradt le a dobogóról 400 méter vegyesen a bakui Európa Játékok sportági zárónapján.

A magyar úszó 4:22.23 perc alatt ért célba negyedikként úgy, hogy egyetlen század hiányzott neki a bronzéremhez. Sós két napja 200 méter vegyesen is negyedik lett.

A lányoknál a 100 méter hát döntőjében Matyasovszky Dalma - aki a 200-as távon hatodik volt - ötödikként végzett (1:03.12 p), akárcsak a fiúk 50 méteres gyorsúszó fináléjában Lavotha Oszkár (22.89 mp).  

A magyar úszócsapat két érmet szerzett az Európa Játékokon: Juhász Janka ezüstöt nyert 1500 méter gyorson, Bonecz Boglárka pedig bronzot érdemelt ki 200 méter pillangón.