Risztov sajnálja a másik magyart, akitől másodszor is ő vette el az olimpiát

2015.07.28. 15:08

A 10 kilométeres nyílt vízi úszásban az olimpiai bajnok Risztov Éva olimpiai kvótát szerzett a kazanyi vizes világbajnokságon.

Olasz Annát három másodperc és egy helyezés választotta el a 10. pozíciótól, ami azért fontos, mert az olimpiára erről a versenyről ennyien utazhattak. Mivel azonban Risztov megszerezte, a pótkvalifikációról nem mehet.

Olasznak eddig nem volt olyan nemzetközi versenye, amelyiken kiszorult a legjobb tízből, most épp a legrosszabbkor volt balszerencsés.

Érthető keserűséggel nyilatkozott Olasz az M4 mikrofonja előtt.

„11-es volt a rajtszámom, csak azért fohászkodtam, hogy ne 11. legyek. Másodszor maradok le így az olimpiáról. Nem úsztunk az utolsó körig erős tempót, akkor megindult mindenki. Jó erőben voltam, sok ember meg is előztem az utolsó egyenesben, történtek viszont olyan dolgok, amikről nem szeretnék beszélni” -

A kérdésre, hogy ment a bunyó? „Fogalmazhatunk így is” - válaszolt.

Olasz a londoni olimpián azért nem indulhatott, mert akkor is Risztov előzte meg egy helyezéssel, akkor éppen nem a vb-n, hanem az utolsó, pótkvalifikációs versenyen.

A 29 éves Risztov így értékelt: „Nagyon jó verseny volt, mindig az olimpia előtti évben a legnehezebb a vb. Szeretném megköszönni azoknak, akik hittek bennem, és azoknak is, aki nem. Boldogabb vagyok most, mint egy arannyal, mert most megtapasztalhattam, a csúcson maradni nehezebb. Miután az álmomat valóra váltottam 2012-ben, azt gondoltam, hogy nem megyek Rióba, de volt bennem elég erő, vagyis lehet rám számítani.”

Kifejtette, hogy a biztonságra törekedett, és sajnálja ezt a felállást, hogy egy fiatal versenyzőtől, akié a jövő, elvette az olimpiai szereplés lehetőségét. Biztos benne, hogy a 21 éves Olasznak lesz még esélye olimpiai szereplésre, míg neki garantáltan ez az utolsó.