Edzőmeccsnek is gyenge volt, 21 gólt lőtt a pólóválogatott

2015.07.31. 11:36

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak a harmadik csoportmeccsén sem kellett megerőltetnie magát, nagyon simán, 21-4-re verte Argentínát a világbajnokságon, ezzel

rekordot állított fel, a férfi válogatott ugyanis ekkora győzelmet még sosem aratott.

Benedek Tibor válogatottja csoportgyőztesként megy tovább a C csoportból, automatikusan a negyeddöntőbe jutott, így legközelebb kedden kell meccselnie a négy közé jutásért.

A meccs meglepetésre argentin góllal kezdődött, Lopez használt ki egy emberelőnyt, de aztán gyorsan egyenlített a válogatott, és perceken belül már 4-1-re vezetett, a nem túl erős ellenfélnek távolról, emberelőnyből és megúszásból is könnyű gólokat lőttek Szívósék. A negyed végére 6-2-re vezetett Magyarország úgy, hogy mind a hat gólt különböző játékos szerezte.

A második negyedben egyik csapat sem erőltette meg magát, négy percig gól sem esett, Szívós két megmozdulása után lett 8-2. Majd Vámos Márton is betalált, végül 9-3-mal zárult a negyed.

A harmadik negyedben az argentinok egyetlen gólra voltak képesek, míg a magyar csapat látványos gólokkal elhúzott. Hárai csavarból talált be, de Varga Dániel és Hosnyánszky is nagy gólt lőtt. Meg is lett a tízgólos különbség (14-4).

Az utolsó negyed is igazi örömjáték lett, hétszer találtak Háraiék a kapuba, Varga Dénes öt gólig jutott, ő állította be a 21-4-es végeredményt is.

„Ma ennyire pörögtünk fel, 21 gólt lőttünk így is. Bárkit kaphatunk a nyolc között, nem hiszem, hogy az ellenféllel kell foglalkoznunk, inkább saját magunkkal, mi döntjük el, hogy meg tudjuk-e őket verni. Most lesz pár nehezebb edzőmérkőzésünk, holnap a horvátokkal, holnapután a görögökkel, most már el kell kezdenünk vízilabdázni" – értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány az M4 sportcsatornának.

Eredmények:

Magyarország - Argentína 21-4 (6-2, 3-1, 5-1, 7-0)
Varga Dénes 5, Vámos 4, Szivós, Hárai 3-3, Hosnyánszky 2, Madaras, Erdélyi, Angyal, Varga Dániel 1-1, illetve Lopez 2, Demarchi, Yanez 1-1

Kazahsztán - Dél-afrikai Köztársaság 14-3 (4-0, 3-1, 5-1, 2-1)
    
A C csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Kazahsztán 4, 3. Dél-afrikai Köztársaság 2, 4. Argentína 0