Cseh László visszalépett a vegyestől

2015.08.05. 09:15

„Úgy érzem, most ez a pillangó lesz az igazi. Rátaláltam a ritmusára, a sebességére. Nem szeretném kockáztatni annak a sikerességét” - mondta még kedden Cseh László, miután a 200 pillangón a legjobb idővel került be a döntőbe és az olimpiai bajnok Chad le Closszal óriási csatára készül. Egy másodperccel jobb nála, de úgy véli, ennek nincs jelentősége.

Azon hezitált, hogy szerda délelőtt esetleg ússzon egyet, de kiderült, nem teszi, visszalép a 200 vegyestől.

A 200 pillangó döntője szerda délután nyolc perccel öt óra előtt indul. Rögtön utána a következő döntő Hosszú Katinkáé, 200 gyorson. 

Hosszú délelőtt is úszott, 200 pillangón a hatodik legjobb idővel (2:08,07) ment tovább. A gyomorrontása után erejét visszanyerő Szilágyi Liliána a harmadikkal (2:07,46). Mindketten esélyesek a döntőre.

"Ez egy nagyon jó kis reggeli úszás volt, élveztem, jól esett. Sikerült kipihennem magam, épp annyit adtam ki most, amennyi kell. Délután azért elsősorban a 200 gyors döntőjére figyelek majd, utána a pillangón csak az a lényeg, hogy a nyolc közé kerüljek, ami azért kihívás."

A duplán vegyes váltónk: Balog Gábor, Horváth Dávid, Jakabos Zsuzsa, Verrasztó Evelyn összeállításban a hetedik idővel lett döntős.