Benedekék a 2013-as vb-döntő visszavágóján lehetnek ötödikek

2015.08.06. 17:15

Az olaszok elleni, csalódást keltő nyolcaddöntős vereség után sokkal pontosabb és összeszedett volt a magyar férfi vízilabda-válogatott játéka az Egyesült Államok elleni helyosztón.

Benedek Tibor csapata az első negyed végén már 4-2-re vezetett Hárai duplájával, illetve Erdélyi és Varga Dániel góljaival. A második negyedben maradt a játék képe: az amerikaiak nem sokat tudtak kezdeni a centerben nagyon élő Háraival és a kintről nagyon pontosan célzó Vargával, akik 7-4-re növelték az előnyt a szünetig.

A félidő után viszont volt izgulni valója Benedek Tibornak, ugyanis az amerikaiak két jó dobással nagyon hamar feljöttek 7-6-ra, és majdnem az egyenlítés is meglett nekik, de két jó blokk, illetve egy Decker fejéről a kapufára vágódó lövés megtartotta az előnyt. A bő ötperces hullámvölgyet aztán Varga Dénes távoli bombája törte meg, majd Hárai villant középen egy csodás kapáslövéssel, újra beállítva a háromgólos különbséget.

Az utolsó negyedet Hosznyánszky rövid sarokba vágott lövése nyitotta. Erre Azevedo válaszolt, de Varga Dénes és Hosnyánszky gondoskodott arról, hogy inkább nőjön, mint csökkenjen az előny, az utolsó gólunkat pedig Madaras lőtte a kapufáról. Az amerikaiak a legvégére picit faragtak a hátrányból, Azevedo és Mann is gólt dobtak, majd Samuels hatalmas kapufája zárta a mérkőzést, melyet 13-9-re nyertünk.

A magyar válogatott a legutóbbi vb-ezüstérmes Montenegróval játszhat az ötödik helyért szombaton 14.30-kor, vagyis pont a két évvel ezelőtti döntő visszavágóját rendezik a helyosztón. A montenegróiak Ausztráliát verték 11-8-ra.

A 9. helyet Kanada szerezte meg Brazília ellen (12-10), míg a 11. Kazahsztán lett, amely 11-7-re verte Dél-Afrikát.

    Eredmény, az 5-8. helyért:

Magyarország-Egyesült Államok 13-9 (4-2, 3-2, 2-2, 4-3)

gólszerzők: Hárai 4, Varga Dé 3., Varga Dá. 2, Hosnyánszky 2, Erdélyi 1, Madaras 1, illetve Bonanni 3, Azevedo 3, Samuels 1, Cupido 1, Mann 1