Verrasztó Dávid 2. idővel, Hosszú elképesztő fölénnyel döntős

2015.08.09. 09:08

Verrasztó Dávid a 400 vegyes vasárnap délelőtti előfutamából a második helyen került be a délutáni döntőbe.

A tavalyi Európa-bajnok 4:11,99-et úszott, az amerikai Chase Kalisz volt csak gyorsabb nála.

"Jó volt ez így reggel, jól úsztam, az idő is elfogadható, ha délután a legjobbamat fogom tudni felmutatni, akkor boldog leszek. És majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég" - mondta közvetlenül a futam után.

Verrasztó legjobb ideje 4:11,28, idén úszta, ha ezen belülre kerül, akkor érmes is lehet. A már említett Kaliszon kívül egy másik amerikai, Tyler Clary valamint egy japán, Daiya Seto lesz vele együtt nagy versenyben a dobogóért. A másik, egyben a jobb japán, Kosuke a kezét törte, ezért el sem utazott Kazanyba.

A 19 éves Grátz Benjámin a 13. időt úszta, ezzel nem került a legjobb nyolc közé.

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is érdekelt volt 400 vegyesen, ugyanabba a futamba, a legerősebbe sorolták be mindkét magyart.

Hosszú elképesztő iramot diktált, már féltávnál 2 másodperc volt az előnye, és a délelőtt ellenére simán világcsúcs részidőn belül volt az utolsó száz méterig, vagyis a gyorsig.

Akkor már nem erőltette annyira, de így is több testhosszal nyert. Természetesen az övé volt a legjobb idő.

Shane Tusup is elismerően bólogatott, miután azt látta a táblán:  4:32,78. Majdnem három másodperccel volt jobb, mint a második cseh Zavadova.

Jakabos a 11. lett.

"Ez az utolsó számom, délután megpróbálok még többet kiadni magamból. Nem kezdtem erősen, jól beosztottam az erőmet. Ez jó úszás volt, és még maradt is benne bőven. Szeretném megdönteni a világcsúcsot, ha megy, akkor most, ha nem, akkor legközelebb. Ez a 4:32 egészen másként nézett ki, mint a barcelonai, amikor ennyivel nyertem a döntőben, küszködve" - magyarázta Hosszú.