2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

A hét végéig az intenzíven marad Széles

2015.08.12. 13:55

Még az intenzív osztályon van, de folyamatosan javul Széles Sándor úszóedző egészségi állapota, akit először egy kazanyi kórházban ápoltak – még szombat délután került oda -, majd hazaszállítása óta a harmadik napja egy budapesti klinikán kezelnek.

  Minderről Bernáth Csilla, az UTE szakemberének élettársa számolt be a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. Széles látogatását az orvosok továbbra sem engedélyezik.


"Kicsit már megnyugodva mondhatom el, hogy Sándor sokkal jobb színben van, mint amikor hétfőre virradóra a budapesti kórházba került. Várhatóan a hétvégén hagyhatja el az intenzív osztályt, és csak ez után döntenek arról, hogy egy másik osztályon, vagy egy másik kórházban folytatódik az ápolása. Ahhoz képest, hogy hol van, és hogy folyamatosan infúziós kezelést kap, óriási az étvágya. Az édesanyjától marhahúslevest kért, amiből két csészével perceken belül be is vágott, én viszont a kedvenc szendvicseit vittem be neki. Naponta egy órát lehetünk vele, és minden barátjától és munkatársától azt szeretném kérni, hogy várjanak még egy keveset a látogatásával." - mondta Bernáth, aki 23 éve az élettársa a többek között Gyurta Dánielt a csúcsra vezető edzőnek.

Bernáth hangsúlyozta, türelmetlenül várja a hazatérésének napját, szeretne odaülni a tv vagy a számítógép elé, tájékozódni a világról.

Amit csak lehet, az édesanyjával megteszünk érte. Sürgősen fel kell szednie Sándornak néhány kilót magára, mert nagyon lefogyott, szerintem tíz kilónál is több ment le róla.”