Újra torna Világkupa Magyarországon

2016.01.14. 14:12

2016-ban torna Világkupát rendez a Magyar Torna Szövetség. Az esemény október 7. és 9. között lesz, Szombathelyen. Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a szervezet még tavaly ősszel nyújtott be kérelmet a Nemzetközi Torna Szövetségnek (FIG), hogy a hosszú évek óta Magyar Grand Prix-ként zajló viadalt Világkupaként szeretné lebonyolítani, ráadásul a GP korábban, egy alkalommal, 2008-ban már Világkupaként szerepelt a nemzetközi versenynaptárban.

A FIG vezetői tavaly december végén döntöttek arról, hogy a Magyar GP 2016-ban már Világkupa lesz. Az idei szezonra Szombathely mellett még a törökországi Mersin is lehetőséget kapott.

Nagy öröm számunkra, hogy újra Világkupát rendezhetünk, ráadásul ez az olimpia utáni első nagy nemzetközi viadal, egyébként a Vk-sorozat záró versenye. Mindenképpen hosszú távra tervezünk, és szeretnénk folyamatosan lebonyolítani ezt a megméretettést, annál is inkább, mert a következő olimpiai ciklusban megváltozik a kvalifikáció rendszere, és már a Világkupákon elért eredmények alapján is lehet kvalifikálódni az ötkarikás játékokra. A GP-n minden évben olimpiai, világ- és Európa-bajnokok léptek a szerekhez, reméljük, idén még többen indulnak, mint eddig bármikor.