Árpád
-2 °C
4 °C

Megnézné Hosszú Katinkát a riói olimpián?

2016.01.18. 17:03

Pontosan 200 nappal a riói olimpia előtt érdemes végignézni, mennyibe kerül, ha valaki az olimpián szeretne szurkolni valamelyik magyar sztárnak, vagy éppen szeretné megnézni az amerikai kosarasok meccsét.

Magyarország 14 ezer belépőhöz jutott, ezek a jegyek nem olyanok, mint a labdarúgó Európa-bajnokságáé, nincs szükség regisztrációra és utána a sorsolásra, azonnal hozzá lehet jutni az egyetlen magyarországi értékesítőnél.

„A londoni olimpián még élt a korlátozás, a megvásárolt jegyek felét a futball kellett, hogy kitegye. Most nincs ilyen kitétel a rendszerben” - mondta az Indexnek Boros József, a Tensi ügyvezetője.

Magyar szempontból a legfontosabb sportágak jegyeiből többhöz jutottak hozzá, mint négy éve.

Akár már augusztus hatodikán meglehet az első magyar arany, akkor Hosszú Katinka 400 vegyesen úszik, és ugyanezen a távon Verrasztó Dávid döntője szerepel még a programban. A legolcsóbb jegy 110 dollár, a legdrágább 380 amerikai dollár.

Az összes többi napra is ugyanilyen árban vannak a jegyek. Ennyiért lehet megnézni, sikerül-e Gyurta Dánielnek a címvédés 200 mellen, és a Cseh–Le Clos–Phelps-ütközetet 200 pillangón.

A megnyitóra 255 dollár a legolcsóbb jegy, míg a legdrágább majdnem 2000 dollár. Az amerikai kosarasok meccséért a negyeddöntőben 75 dollárt kell fizetni. Itt lehet böngészni, mennyi az annyi.

A magyar vízilabdacsapat kedd este léphet nagyot az olimpia felé - az olimpiai bajnok horvátokat kell verni az elődöntőért -, a férfiak meccsére a jegyek a 22 dollárba kerülnek. Az előző két olimpián, Pekingben és Londonban előfordult, hogy ezer magyar is a lelátón volt.

A második héten a kajak-kenu versenyeire 17 dollárért be lehet jutni, és az előző olimpiákkal ellentétben most nem kell órákra elhagyni a várost, ezzel lemondani más eseményekről. Mivel a Lagoa tó hegyoldalban van, a város panorámája is élvezhető.

A kajakosok versenyein is többnyire ezer magyar szokott ott lenni.

Dél-Amerika a legnehezebben repülhető része a világnak, és aki nem akar többször átszállni, Budapestről a cég chartergépével is megteheti a távolságot, így 13 óra alatt odaérhet. Az olimpikonok is így utaznak.

  • Repülőjegyek: 400-750 ezer
  • Szállás: 60 ezer/éj
  • Brazíliában rial a hivatalos pénznem, de bankkártyával a strandon is lehet fizetni 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?