Minden lecsapásnál ötezer ember üvöltött

2016.03.07. 19:30

Kína simán, őrjöngő szurkolók előtt védte meg asztalitenisz csapatvilágbajnoki címét Kuala Lumpurban. A döntőben esélyt sem adott Japánnak, egyetlen szettet veszítve, 3-0-val szerezte meg az aranyérmet.

A kínai válogatott elég magabiztosan állt ki a döntőre, tehette, a csapatban egészen kivételes játékosok vannak. Ma Lung (Ma Long) a 2010-es vb-n kapott ki utoljára, Timo Boll verte, azóta 21 meccset nyert a vb-ken, összesen pedig 63 meccse tart veretlenség. Hszü Hszin (Xu Xin) is stabil játékos, egyetlen csapat-vb-jén sem veszített még mérkőzést.

A sorozatot a japánok ellen is folytatták. Hszü Hszin három játszmában verte kezdésként Mizutani Dzsunt. Ők játszották a vb egyik legnagyobb menetét is. Az első szettben 6-3-nál a japán hamar védekezésbe kényszerült, több mint ötezer néző üvöltött fel minden egyes kínai lecsapásnál – Malajziába rengeteg kínai szurkoló utazott el –, de Mizutani fonákkal sorra dobálta vissza a labdákat. Végül a 36. ütésnél rontott, a hálóba emelt.

A második párban Ma Lung Josimura Maharut lépte le három szettben, majd Csang Csi-ko (Zhang Jike) következett Osima Jujával, aki némi meglepetésre az első játszmát elvesztette. Utána azonban három szettet nyert sorozatban.