Adalbert
13 °C
21 °C

Szász Emese az utolsó versenyen szerzett riói kvótát

2016.03.20. 14:51

A párbajtőröző Szász Emese indulhat a nyári, riói olimpián, miután a legjobb 16 közé jutott a vk utolsó versenyeként rendezett WestEnd Grand Prix-n Budapesten.

A magyar versenyző a kvalifikációs sorozat utolsó versenye előtt kvalifikációt érő helyen állt a rangsorban, de ahhoz, hogy ezt megőrizze, maga mögött kellett tartania két legnagyobb ellenfelét, a tavaly vb-ezüstérmes svéd Emma Samuelssont és az olimpiai, illetve világbajnok német Britta Heidemannt. Előbbi esetében ezt úgy tudta megtenni, hogy előrébb végez nála, vagy legrosszabb esetben ugyanabban a szakaszban esik ki a WestEnd Grand Prix-n, utóbbi pedig csak nagy bravúrral tudta volna megelőzni Szászt, például úgy, ha nyer, a magyar párbajtőröző pedig korán búcsúzik, foglalta össze a kvótás esélyeket az MTI.

Ehhez képest a 64-es tábla vasárnapi küzdelmei során Heidemann már az első asszójában vereséget szenvedett, ezzel ő kiszállt a kvótáért zajló versenyből, mivel Szász és Samuelsson győzött. A második körben aztán a svéd is kikapott, ami magyar kvótát ért, ráadásul Szász a legjobb 16 közé is bejutott.