Elhunyt a verseny alatt elgázolt belga kerékpáros

2016.03.28. 07:36

Kórházba szállítás után meghalt Antoine Demoitié belga kerékpáros, aki a vasárnapi Gent-Wevelgem viadalon bukott és elgázolta a versenyhez tartozó egyik motoros. A baleset és a tragédia körülményeit vizsgálják.

A 25 éves kerékpáros elesett a versenyen, majd elütötte egy motorkerékpáros a flandriai Sainte-Marie-Cappelben. Demoitié-t azonnal a lille-i kórház intenzív osztályára szállították, de az orvosok nem tudtak rajta segíteni. A halál beálltát hétfőn hajnalban közölték.

ob 6f6f3c antoinde-demoitie-vainqueur-surprise

A kétszeres Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador közölte, szigorítani kell a motorosok ellenőrzését a viadalok alatt. Az olasz Daniel Oss ezt írta ki a közösségi oldalára: „nem találok szavakat, nagyon dühös vagyok.” A holland Bas Tietema élesen bírálta a jelenlegi rendszert: „megvannak a kerekesekre, időjárásra, doppingra vonatkozó szabályok. De még hány balesetnek kell történnie ahhoz, hogy javuljon a versenyek biztonsága?”

Az ausztrál Michael Rogers a világszövetséghez (UCI) és a bringások szakszervezetéhez (CPA) fordult: „csak a tragédiák hozhatnak változásokat? UCI és CPA, a versenyzőknek most is szükségük van a segítségetekre!”

Demoitié halálos balesete mellett történt még egy súlyos incidens a hétvégén a kerékpársportban, Daan Myngheer ugyanis szívrohamot szenvedett a Criterium International alatt, ami után kómába is esett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport