Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett

2016.04.15. 14:14

Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában a szerbiai Nagybecskereken zajló európai birkózó kvalifikációs versenyen.

A Londonban olimpiai ezüstérmes ceglédi versenyző a horvát Dominik Etlinger elleni 6-2-es elődöntős győzelemmel jutott Rióba.

A harmadik olimpiája előtt álló Lőrincz ezzel csatlakozott testvéréhez, Viktorhoz (85 kg), aki az eddigi egyetlen magyar kvótás birkózó volt, miután tavaly ötödik lett a Las Vegas-i világbajnokságon.

„Nagyon örülök, hogy nem kell már mennem Ulánbátorba, a következő versenyre. Az első meccsen nagyon jól ment, a másodikon se rosszul, az Etlinger ellenit magamnak tettem nehézzé. Az elején volt egy rogyasztásom, aminél lábat láttak a bírók, pedig jó ütemben mentem be, aztán a pörgetésem után a másodiknál Etlingernek megítélték a kontrát. A végén viszont a parterhelyzetnél őt intették a visszajátszás után, nem engem. Bő tíz éves felnőtt pályafutásom alatt talán most fordult elő először, hogy kétes szituációban nekem kedveztek a bírók. Mindegy, megvan a repülőjegy Rióba, ráadásul a testvérem, Viktor már a vb-ről kvalifikált, ketten képviselhetjük a családot!” – fogalmazott Lőrincz Tamás.