Mintha pihét dobálna a 75 kilós Bácsi Péter

2016.04.23. 09:09

Bácsi Péter 2014-ben megnyerte az Európa- és a világbajnokságot is egyszerre, ilyen bravúr csak a legjobb birkózóknak szokott sikerülni.

A 75 kilós klasszis a tavalyi vb-n azonban kikapott az örmény Dzsulfalakjantól az első fordulóban, megnyert meccset veszített el, mert egy gyönyörű válldobás után nem tudta megőrizni az előnyét.

Az ulánbátori olimpiai selejtezőn visszavágott neki, és miután az első meccs után folyamatosan könnyebb ellenfeleket kapott, imponáló mérleggel jutott be a döntőbe, ami riói részvételt ért.

A horvát Zugaj elleni dobását választották a nap legszebb akciójának. A videón is látható, hogy kapta fel riválisát, fordult is vele egyet, hogy végképp ne tudja, mi ellen kell védekeznie, majd kihajította a szőnyegről. Bácsi az előző olimpián megsérült, augusztusban kárpótolná magát. 

Bácsi Péter nagy dobása

"Magam sem gondoltam, hogy ilyen különbségekkel tudok nyerni. A formaidőzítésem és a fogyasztásom nagyszerűen sikerült. Amikor kiderült, hogy Dzsulfalakjannal kezdek, nem örültem, de megbeszéltük a Las Vegas-i vereségem tanulságait. Utólag így volt jó, hiszen folyamatosan gyengülő riválisokkal találkoztam, ez egy ilyen fordított verseny volt.”

Bácsi meccsei:

  • Dzsulfalakjan (örmény, világbajnok) 7-0
  • Zugaj 4-1 (horvát, világbajnoki 2.)
  • Sidrakov (kirgiz) 12-1
  • Cojocari (román) 7-0