Már két birkózónő is eljutott Rióba

2016.04.23. 08:40

Az idei olimpiai kvalifikációs versenyek minden napján legalább egy magyar birkózó kivívta a riói szereplés jogát. Az ulánbátori világselejtező második versenynapján viszont két versenyzőnő jutott el Brazíliába.

A 2013-as világbajnok Sastin Marianna (63 kg) egyaránt 10-0-s technikai tussal söpörte el az ausztrál Kellyt és az új-zélandi Fordot, majd az elődöntőben 3-1-re verte a francia kadett vb- és Eb-győztes francia Larroque-ot, így kvótát szerzett.

Németh Zsanett (75) már a második mérkőzésén az olimpiáért küzdhetett – az elsőn 10-0-ra felülmúlta a tajvani Huj-cu Csangot –, mégpedig az ellen a német Anna Schell ellen, akit az idei U23-as Eb döntőjében felülmúlt. Most is sikerült, méghozzá 4-1-re.

A másik két magyar közül Galambos Ramóna (53) két győzelem után a negyeddöntőben vezető pozícióban megsérült, Barka Emese (58) második mérkőzésén szintén előnyből kapott ki tussal. Ezekben a kategóriákban két hét múlva Isztambulban adódik még esély kvótaszerzésre.

Vasárnap a szabadfogásúak következnek Ulánbátorban, Nagy Mihály (74), Szmik Attila (97) és Ligeti Dániel (125) harcol majd.

A magyar birkózás összesen már hét kvótánál jár, ennyi volt négy éve Londonban is.