Vb-érmes birkózónk nem jutott ki Rióba

2016.05.07. 13:25

Dénes Mercédesz, Barka Emese és Wilson Vanessa sem tudott döntőbe jutni, így egyikük sem szerzett riói kvótát a birkózók utolsó, Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, jelentette az MTI.

Az 53 kilogrammban érdekelt Dénes a nyolcaddöntőben az üzbég Shakhodat Djullibaevával mérkőzött, akit fordulatos meccsen győzött le.

Az első három percben ugyanis az idei U23-as Eb-n harmadik magyar 6-0-s hátrányba került, a második szakasz közepén azonban egy remek mögé kerülés után háromszor is pörgetett, így 8-6-ra fordított, előnyét pedig biztosan őrizte meg a végéig. A nyolcaddöntőben a török Bediha Gün volt Dénes ellenfele. A találkozón a rivális sima, 7-0-s győzelmet aratott, így a magyar birkózó búcsúzott.

Az 58 kilós Barka Emese szintén a 16 között kezdett, ahol komoly gondot okozott neki a kínai Lan Zhang, aki már az első három percben 8-0-ra elhúzott. Innen a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar már csak szépíteni tudott, végül 8-3-ra alulmaradt.

A 69 kilogrammban szereplő Wilson Vanessa ugyancsak a nyolcaddöntőben volt először érdekelt, s ott könnyed sikert aratott a szerény képességű mexikói Diana Miranda Gonzales ellen (4-0). A folytatásban egy norvég versenyző, Signe Marie Fidje Store várt rá, aki ellen hiába vezetett 1-0-ra, kevesebb mint három perc alatt tussal kikapott. 

A női szakág két riói kvótát szerzett Sastin Marianna (63 kg) és Németh Zsanett (75 kg) révén, összességében pedig nyolc magyar birkózó indulhat Rióban. 

Isztambulban vasárnap a szabadfogásúak versenyeit rendezik meg, a magyar színeket Molnár József (57 kg), Lukács Norbert (65 kg), Nagy Mihály (74 kg) és Szmik Attila (97 kg) képviseli.