Senkinek sem lehet most olyan jó, mint Gyárfásnak

2016.05.08. 16:14

Miközben a fél ország azon dühöng, hogy az úszószövetség néhány újságíróval és a sportból élő emberrel összefogva együttesen próbálta meg a Kiss László volt úszókapitány által elkövetett nemi erőszakot mentegetni, amiért az egykori áldozat kénytelen volt a nyilvánosság elé állni, Gyárfás Tamással is történt valami.

A magyar úszóelnököt egyhangúlag újraválasztották a LEN-ben és a FINA-ban Londonban (a két nemzetközi úszószervezetben). Gyárfás újabb négy évre a LEN kincstárnoka lesz, „amely az elnök után, a főtitkárral egyetemben a legtekintélyesebb pozíció” - büszkélkedik az úszószövetség közleményében.

Gyárfás, Paolo Barellivel, a görög Dimitrisz Diatheszopulosszal és a brit David Sparkesszel együtt Európát fogja képviselni a FINA-ban.

„Ha úgy tetszik, Gyárfás Tamás kedvező időszakon van túl, hiszen éppen két hete, amikor bizalmi szavazást kért, 118-1 arányban állt ki mellette a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése. A MÚSZ után a LEN-ben és a FINA-ban is közbizalomnak örvend, és 2021-ig bezárólag meghatározó tisztségeket tölt be a világ úszósportjában.”

Gyárfás renoméját Magyarországon alaposan kikezdték. Az elnök volt az, aki hazugságnak állította be a nemierőszak miatt elítélt Kiss ügyét, és bagatelizálni próbálta, amikor kirobbant. Később a felháborodás hatására visszakozott és bocsánatot kért.

Az áldozat, Takáts Zsuzsanna az RTL Klubnak interjút adott az egész szörnyűségről.