Aranyérmesek a lányaink megint a darts Eb-n

2016.07.16. 15:06
Megint ifjúsági aranyérmes lett a Czipó Vivien, Neumajer Kitti lány páros a Budapesten zajló ifjúsági Európa-bajnokságon. A döntőben végig nagy csatát vívtak a sportág őshazájából érkező angol duóval. Czipó Vivien zseniálisan játszott, ez a győzelem talán sokkal nagyobb, mint a tavalyi, de legalább annyira értékes.

A döntő az eddigi öt győztes leggel szemben már hét győztesig ment. Az angolok kezdtek, és egy sokkoló 140-essel, aztán Greaves egy 180-ast dobott. Aztán a törékeny magyar lányokkal szemben a robosztus angolok egy D6-tal zárták le az első leget.

A második legben pontosabban dobáltunk, főleg Czipó, aki a leget D10-es kiszállóval zárta le és egyenlített. Ő dobott egy 125-öst a harmadik legben, majd 127-ről egy dupla bullal szállt ki, 2-1 volt ide. De a jobbik angol, Greaves megint nagyszerűen szállt ki 56-ról, T12 és D10, és 2-2-re módosította az állást. Aztán megint Czipó jött 25-ről egy 9-es és D8-as kiszálló és máris 3-2 volt ide, egyetlen legre az Európa-bajnoki címtől.

Borzasztó ideges volt a magyar csapat a végére, az angolok egészen négyig mentek le, végül megint Greaves dobta be a D2-öt, jött a mindent eldöntő csata, az hetedik leg az aranyért.

Elképesztő tömeget dobott mind a két csapat, aztán a kiszállót Neumajer próbálta megoldani, de elsőre nem sikerült. Szerencsére semmi baj nem volt, mert az angolok is hibáztak, ebben a kiélezett szituációban túldobták magukat. Jött Czipó Vivien és bevágta a D20-at, ismét Európa-bajnok lett a magyar páros, 2015 után újra. Óriási siker.

Női páros döntő

Czipó Vivien, Neumajer Kitti (Magyarország)–Danielle Ashton/Beau Greaves (Anglia) 4-3

Az Eb-címvédő magyar lánypáros a csoportja harmadik helyén jutott a legjobb nyolcba, ahol előbb a dán Kristiansen, Sonnichesn kettőst verte 3-1-re, majd az elődöntőben az Eb addig legjobb teljesítményét nyújtó német Schuler, Neiz duót 3-2-re. A németek egészen a magyarok elleni meccsig hat meccset megnyertek és csak kettőn veszítettek 1-1 leget.

Az Európa-bajnokság összes fontos eseményét és az előzményeket elolvashatja az Index 9nyil.blog.hu oldalán, amely végigkövette az eseményeket.