Árpád
-2 °C
4 °C

35 milliót ér egy magyar aranyérem az olimpián

2016.07.28. 09:56

A 2012-es londoni olimpiához hasonlóan idén nyáron, Rióban is 35 millió forintot fog érni egy magyar olimpiai aranyérem – írja a Bors.

Az ezüstöt 25, a bronzérmet, pedig 20 millió forinttal jutalmazza az állam. Nem csak a dobogós helyezetteket jutalmazzák, hanem a 7-8. helyen végzők is kapnak négy, valamint két millió forintot. 

Abban sincs változás, hogy a párosban versenyző sportolók a fenti összegek kilencven százalékát kapják meg, az úszóváltó és a kajak négyes a nyolcvan százalékát, míg a csapatsportágak versenyzői a hetven százalékát. 

Korábban a sportolók a három legjobb eredményük után kaptak jutalmat, de Rióban már valamennyi helyezés után járni fog a prémium. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik legnagyobb éremesélyesünk, Hosszú Katinka, az Olympic Medals Predictions oldal szakértői jóslatának megfelelően, két arannyal, illetve egy-egy ezüst- és bronzéremmel zár, akkor 115 millió forintot tehet zsebre a magyar úszó. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?