Guardioláék csodát tettek Manchesterben, de Mourinho sem lehet túl elégedetlen

2016.09.10. 17:03

Megvolt a két sztáredző első angliai összecsapása is. A Manchester City az Old Traffordon 2-1-re legyőzte a José Mourinho vezette Manchester Unitedet.

A meccs végeredménye már az első félidőben kialakult, de arról nem lehetett beszélni, hogy akkor el is dőlt volna, ugyanis a gyengébben kezdő United a második félidőben átvette az irányítást, és akár fordíthatott is volna, miközben a City kontrákból volt veszélyes, és akár még több gólt is berámolhatott volna De Gea hálójába.

A City jobban kezdte a játékot, fölényben volt, és meg is szerezte az első gólt egy kontrából. De Bruyne a bénázó középhátvéd Blind mellett elpöckölte a labdát, és higgadtan a rövidbe gurított.

De Bruyne gólja

A United nem találta a tempót, és a meccs közepe felé Blind újabb hibát követett el. Elfelejtett a többiekkel együtt részt venni a lesreállításban mielőtt De Bruyne veszélyeztetett, így amikor a hosszúba tartó lövés a kapufára pattant, a labda pedig szerencsésen Iheanacho elé került, és ő, bár azt hihette, lesen van, közelről begurította a kapuba a labdát.

Aztán mindenki nagyon csodálkozott, hogy De Bruyne lövésénél Blind rosszul helyezkedett, így a gól érvényes volt.

Egyre feszültebb volt a meccs, Fellaini és Nolito kölcsönös mezrángatása után a belga kicsit meg is fejelte a City-támadót, de Clattenburg igyekezett nyugalmat árasztani magából, ha már jól fújni nem sikerült neki, nagyobb balhék nélkül ért véget a félidő. De erről később.

Maradva még az első félidőnél, a hajrában, a 2-0 után felpörgött a United is, viszont a szépítő gólhoz a félidő vége előtt az kellett, hogy a City új kapusa, Bravo bizonytalankodjon. Egy hosszú szabadrúgás után jött ki messzire a kapujából, de kiejtette a kezéből a labdát, amire Ibrahimovic egyből lecsapott, és látványos kapáslövéssel a kapufa mellé küldte a labdát. 2-1.

És a félidő végéig még az egyenlítés is összejöhetett volna, legalábbis ha Bravo kapuson múlik, de Ibrahimovic előbb közelről a kapus kezébe fejelt, majd gyengén gurított a kapu felé. Ez utóbbi helyzetnél Bravo tíz méterre volt attól a pozíciótól,ahol lennie kellett volna, szerencséjére egy védő tisztázni tudott.

A második félidőben a Manchester United a kapuja elé nyomta a Manchester City-t, mégis Guardioláéknak voltak veszélyesebb támadásaik. A kontrákat szépen végigvitték, de a kapu előtt vagy sikerült tisztázni, vagy túlokoskodták a helyzetet.

A legnagyobb helyzetük egy szöglet után adódott, De Bruyne beadása után Fernandinho lőtt, és De Gea védett hatalmasat, majd Otamendi elől tisztáztak. 

Hogy ez lett volna a legnagyobb helyzet? Tévedés. Az elképesztő formában játszó De Bruyne ugyanis újabb kapufát lőtt, a labda ezúttal végigcsorgott a gólvonal előtt és a másik kapufa mellett ment ki.

Aztán megint Bravo következett, aki elhatározta, hogy védések helyett cselezési képességeit csillogtatja meg, de egy ilyen után túl messzire pattant tőle a labda, Rooney csapott le rá, a kapus pedig nyújtott lábbal előre csúszott rá a Unitedes támadó lábára. Sima tizenegyesnek kellett volna következnie, de Clattenburgot ez nem hatotta meg, folytatódhatott a meccs. Aztán tíz perccel később Rooneynak adott egy sárgát, amikor Bravo következő cselezésénél az angol elég csúnyán törlesztett neki.

A United veszélyes volt, de nem a kapura, aztán Rashfordnak mégis sikerült a hálóba lőnie, a lövése után a labda azonban megpattant a lesen álló Ibrahimovicon, így nem jött össze az egyenlítés. Nem adták meg a gólt. Majd az utolsó utáni pillanatban a magához képest szürkén játszó Pogba előtt alakult ki egy helyzet, a kapuson túljutott a labda, de egy védő kivágta a labdát.

Óriási iramú mérkőzés volt, mint írtam a címben, Mourinho mégsem lehetett teljesen elégedetlen, hiszen nem egy jobb csapat győzte le, végig hajtottak, így régi riválisával a meccs végén is teátrálisan fogott kezet. Nem pedig úgy, mint egy vesztes.