Hajnal Tamás elegánsan beleszállt Nagy Ádámba

2016.10.12. 11:25 Módosítva: 2016.10.12. 19:30

A Ferencváros 35 éves középpályása az m4sport.hu-nak adott interjújában meglepő véleményt fogalmazott meg volt játékostársáról, a nyár óta Bolognában futballozó Nagy Ádámról.

Az M4 televízió szakértőjeként is foglalkoztatott Hajnal szerint bár Nagy Ádám, aki a nyári Eb egyik felfedezettje volt, valóban remek játékos, de a tavalyi szezon során mégsem tett olyan sokat hozzá a csapat játékához.

Amikor a Ferencváros idei gyengébb szereplése és Nagy távozása közti esetleges összefüggésről kérdezték, Hajnal ezt válaszolta:

„Ádám sokat fejlődött az elmúlt idényben, nagyon nagy tehetség. Egy szezont játszhatott nálunk, a távozó Somalia helyére állhatott be, így némiképp szerencséje is volt, azzal, hogy megüresedett a csapatban az ő posztja."

Kétségkívül jó játékosról van szó, de úgy gondolom, hogy többet profitált ő a csapat remek játékából, mint mi a csapat az övéből.

Vagyis Hajnal logikája alapján Nagy Ádám még mindig a Fradi padján ücsörögne, ha a Toulouse együttese nem igazolja le a brazilt tavaly nyáron. A válogatottba való bekerülését és a bolognai szerződést pedig lényegében annak köszönheti, hogy a legutóbb bajnokságban a Ferencváros átgázolt a mezőnyön.

A támadó-középpályás szerepkörében futballozó Hajnal Tamás és a védekező-középpályásként játszó Nagy Ádám egyaránt két gólpasszt jegyzett a tavalyi bajnokságban. Ami nem túl hízelgő Hajnalra nézve, tekintve hogy neki az előkészítés lett volna a fő feladata, míg Nagynak a védekezés. Igaz Hajnalnak emellett még két gólra is volt ereje.

Nagy Ádám egyébként minden nyilatkozatában csak a legpozitívabban beszél volt csapatáról, és sosem felejti el megemlíteni, hogy nagyon sokat köszönhet a Ferencvárosnak. Azzal viszont valószínűleg a ferencvárosi szurkolók többsége is egyetért, hogy a csapat is neki.