Auguszta
-4 °C
2 °C

Magyarországra érkezik a thai boksz élő legendája

2016.10.12. 14:00

A thai boksz hazai hívei egész biztosan eksztázisba jönnek az MTI hírétől, de valószínűleg a többi küzdősport szerelmesét sem hagyja hidegen, hogy hamarosan Magyarországra érkezik, és tart szemináriumot Szencsaj Szinpimuajthai, a sportág egyik legnagyobb alakja.

Szencsaj annyira nem akárki, hogy 1999-2014-ig súlycsoportoktól függetlenül a legjobb thai boksz harcosnak tartották. Szinte hihetetlen, de 2003 és 2014 között összesen két vereséget szenvedett vele egy súlycsoportban lévő harcossal szemben. Ezt leszámítva legfeljebb olyan összecsapásokon maradt alul, amikor ellenfele nehezebb volt nála, esetenként 5-10 kilóval is. Ilyen küzdelmekben azért vett részt, mert a saját súlycsoportjában egyszerűen nem akadt igazi kihívója.

Dominanciája annyira egyértelmű volt, hogy 2009-ben például egy mérkőzésen két thai ellenfelét is legyőzte. Az első 3 menetben az egyiket verte, a második 3-ban pedig a másikat.

Ebből a videóból mindenki ízelítőt kaphat egyedülálló repertoárjából:

Szencsaj 2014-ben félig-meddig visszavonult, azóta csak külföldiek ellen vállal mérkőzéseket. Magyarországra a Thai Box Akadémia meghívására érkezik.