Rosszabb Eb-csoportba is kerülhetett volna a női röplabda-válogatott

2016.11.24. 16:57

A házigazda Azerbajdzsán csapata mellett Németország és Lengyelország nemzeti együttesével került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. A magyar csapat a negyedik kalapból várta a csütörtöki, bakui sorsolást, így az biztos volt, hogy a csehekkel, az ukránokkal és a fehéroroszokkal nem kerülhet azonos négyesbe, jelenti az MTI.

A magyar válogatott mindhárom leendő csoportellenfelével találkozott nemrég: a házigazda azerieket a tavalyi belgiumi Eb csoportkörében legyőzték. A németekkel is ezen a tornán találkoztak, pont ők búcsúztatták a magyar csapatot, míg a lengyelekkel a mostani selejtezőcsoportban találkozott a magyar válogatott – két vereség lett a vége.

 Az Eb-n a csoportelső automatikusan bekerül a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek rájátszás-körben juthatnak a legjobb nyolc közé. A magyar csapat két évvel ezelőtt - 28 esztendő elteltével - jutott ki újból az Eb-re, a 2015-ös, belga-holland közös rendezésű kontinenstornán a 12. helyen zárt.

A 2017-es női röplabda Európa-bajnokság csoportbeosztása:

A csoport (Baku): Azerbajdzsán, Németország, Lengyelország, Magyarország

B csoport (Tbiliszi): Grúzia, Olaszország, Horvátország, Fehéroroszország

C csoport (Baku): Oroszország, Törökország, Bulgária, Ukrajna

D csoport (Gandzsa): Szerbia, Hollandia, Belgium, Csehország